Het is essentieel op elk kantoor, een goede netwerkverbinding. Voor online meetings, informatie opzoeken of het gebruik maken van uw server is het belangrijk dat uw wifi betrouwbaar en snel werkt. De toename van flex werkplekken maakt het voor kantoorruimtes nog belangrijker dat de Wifi overal goed en naar behoren werkt. Met de volgende tips zorgt u dat de wifi op kantoor optimaal is en uw collega’s productief door kunnen werken.

3 tips voor betere wifi en internetverbinding op kantoor.

  1. Zorg dat uw router centraal staat:
    Een router die centraal in uw kantoor / pand staat zorgt ervoor dat de verbinding naar alle hoeken kan worden uitgezonden. Zorg er voor dat er geen objecten voor de router staan die de verbinding kunnen blokkeren.
  2. Stel uw wifi optimaal in of laat het doen door een specialist:
    Zorg dat uw netwerk veilig en stabiel is zodat werknemers zich geen zorgen hoeven maken over hun privacy en de snelheid waarmee ze hun werk kunnen doen. Uiteraard zet u daarom een wachtwoord op uw wifi kanaal. Ook kunt u via de router vaak nog verdere aanpassingen doen, zoals de frequentie en kanalen.Geen tijd om dit zelf uit te zoeken?IT Support 4U heeft een jarenlange ervaring in het ontwerpen, bouwen en onderhouden van draadloze netwerken. We helpen u graag om uw wifi-netwerk aan te sluiten en beheren. Neem vrijblijvend contact op.
  3. Gebruik wifi repeaters voor de moeilijk bereikbare plekken:
    Zijn er toch nog plekken op kantoor die buiten het bereik van de router vallen en geen goed signaal hebben? Schaf dan een wifi repeater aan. Deze pikken het internetsignaal op en versterken het. Hierdoor kan die vergaderruimte achter in het gebouw toch gebruikt worden voor videocalls!



Online werkplekken voorzien van goede wifi

Steeds meer mensen werken (af en toe) thuis of op een andere locatie dan kantoor. Het is daarom ook belangrijk dat deze mensen voorzien zijn van goede, maar ook veilige wifi. Ook zullen deze personen toegang moeten hebben tot alle documenten. Dit kan door middel van zakelijke clouddiensten.

Het inrichten van online werkplekken voor uw medewerkers levert veel voordelen op. Een aantal voordelen van een werkplek in de cloud zijn:

  • Een veilige omgeving;
  • Te gebruiken op desktop en mobiele apparaten;
  • Eenvoudig te combineren met onder andere Office 365.

Daarnaast hebben alle medewerkers toegang tot de documenten en kan men er gelijktijdig in werken. Online samenwerken wordt hierdoor zeer gemakkelijk!

Netwerkbeheer / werkplekbeheer uitbesteden

Wil u uw Netwerkbeheer of Werkplekbeheer uitbesteden aan een specialist, zodat u u nooit meer zorgen hoeft te maken over de wifi op kantoor en altijd en overal kunt werken? Neem contact op met It Support 4U.

Werkplekbeheer uitbesteden | IT Support 4U
12 jul, 2021

Hoe zorgt u ervoor dat uw werkplekbeheer in goede handen is?

Niks zo vervelend als apparaten of uw netwerk die het laten afweten op het moment dat u ze nodig heeft. Door goed werkplekbeheer zorg je ervoor dat de apparatuur op de...
Hackers in uw netwerk? Herken de gevaren | IT Support 4U
07 dec, 2021

Welke gevaren loopt U als hackers binnen weten te komen in uw netwerk?

Een veilige digitale omgeving is anno 2022 van groot belang. Het wemelt van de hackers die -incognito- op zoek gaan naar een digitale ingang van uw netwerk. Maar wat voor...
Patrick Joosen over hackers en SOC Security | IT Support 4U
07 dec, 2021

In gesprek met Patrick Joosen over hackers en het nieuwe beveiligingssysteem SOC Security

Hackers: ze zijn een gevaar voor iedere onderneming. Als iemand dat weet, is het Patrick Joosen, eigenaar van IT Support 4U wel.
13 jul, 2017

Hoe zorgt u voor goede databescherming?

T Support 4U biedt u optimale databescherming door het gebruik van het Datto Siris 3 systeem.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.