Cybercriminaliteit

In het nieuws komt regelmatig voorbij dat een bedrijf is aangevallen en slachtoffer is geworden van digitale criminaliteit. Op het gebied van cybersecurity is onzorgvuldigheid of onwetendheid van werknemers binnen een bedrijf de grootste kwetsbaarheid. Door de beveiliging niet of weinig te testen, maken bedrijven zich kwetsbaar voor de activiteiten van cybercriminelen.

Bij cybercriminaliteit gaat het om een misdaad met ICT gericht op ICT. Het doel is vaak: toegang krijgen tot uw inloggegevens of andere gevoelige informatie. Het strafbare feit wordt gepleegd met alles waar een processor inzit, zoals in een telefoon, een tablet of een computer. Cybercriminaliteit kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Zo kan door cybercriminaliteit gevoelige data in de verkeerde handen vallen.

Digitale veiligheid op orde brengen

Digitale veiligheid is helaas niet te garanderen. Het is belangrijk dat uw werknemers op de hoogte worden gesteld van de gevaren van online criminaliteit. Als bedrijf kunt u maatregelen nemen om de kans op cybercriminaliteit te voorkomen. Heeft u hulp nodig met het beveiligen van uw IT, we helpen u graag. Neem vrijblijvend contact op met IT Support 4U. Met de 4 onderstaande tips verbetert u de digitale veiligheid binnen uw bedrijf.

1 Computerbeveiliging

Zorg voor een goede beveiliging van uw computer of laptop. Installeer updates van programma’s, zodra deze beschikbaar zijn. De zwakke plekken in oude software zijn dan gerepareerd. Daarnaast kunt u investeren in een beveiligingssoftware voor apparaten die met het internet verbonden zijn, dit zorgt voor bescherming tegen malware oftewel computervirussen.

2 Veilige opslag

Digitale informatie veilig opslaan is van groot belang voor uw bedrijf. Zorg ervoor dat u een goede antivirussoftware installeert. Maak regelmatig een back-up van uw data en bewaar deze op verschillende systemen op. Een back-up maakt u minder gevoelig voor eventuele afpersing.

3 Toegang medewerkers

Bepaal per werknemer tot welke systemen en data zij toegang heeft binnen uw bedrijf. Om de kans op digitale inbraak te verkleinen, kunt u een sterk wachtwoord en een tweestapsverificatie instellen. Zorg ervoor dat werknemers hun wachtwoorden niet delen met anderen en verander regelmatig het wachtwoord.

4 Veilig in de cloud

Er wordt meer vanuit huis gewerkt sinds de coronacrisis. Het is belangrijk dat uw werknemers thuis net zo goed kunnen werken als op het kantoor. Zorg ervoor dat uw netwerkbeheer op afstand goed bereikbaar is en dat werknemers hun werk veilig kunnen opslaan in de cloud.

Risico’s cybercriminaliteit beperken

Door goede afspraken te maken over uw ICT-gebruik beperkt u de risico’s op cybercriminaliteit. Daarnaast is het belangrijk dat uw werknemers bewust worden van digitale veiligheid. It Support 4U staat klaar voor ondersteuning van uw ICT.

 

 

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.