Welke ICT- trends staan er dit jaar te wachten voor uw bedrijf?

In 2021 zullen aanpassingsvermogen en flexibiliteit het zakelijke verschil maken. Door digitalisering en de invloed van de coronapandemie verschuiven traditionele manieren van werken steeds verder naar de achtergrond. Het is van belang dat u hier zakelijk op inspeelt.

Dit zijn de 5 belangrijkste ICT-trends voor dit jaar:

 

Artificial intelligence

Artificial intelligence (AI) is het vermogen van computers om taken uit te voeren waarvoor mensen hun intelligentie inzetten. AI wordt een steeds waardevoller hulpmiddel in ons dagelijks leven en in onze werkdag. De hoeveelheid data die geproduceerd wordt groeit met de dag. AI en Machine Learning maken analyses zelfstandig om bepaalde patronen te ontdekken in data. Apparaten leren taken herkennen en taken overnemen, om uw werkdag uiteindelijk eenvoudiger te maken.

Cybersecurity

Het belang van cybersecurity neemt toe wanneer we zakelijk flexibeler gaan werken. Wie van uw werknemers heeft toegang tot welke data en hoe wordt deze data beheerd? Werken uw werknemers nog steeds op hetzelfde beveiligde netwerk? Dit zijn vragen waarover u goed moet nadenken, want cybercriminelen zitten niet stil. Cybersecurity zal in de toekomst voor veel bedrijven steeds belangrijker gaan worden. IT Support 4U kijkt samen met u naar securityoplossingen voor uw IT. 

Cloudwerkplek

De coronapandemie heeft ervoor gezorgd dat het aantal thuiswerkers in een korte tijd is toegenomen. Het thuiswerken zorgde voor een stijgende vraag naar veilige en flexibele IT-werkplek. Veel bedrijven zien dat de productiviteit en efficiëntie is toegenomen. Daarom is de verwachting dat het thuiswerken door werkgevers en werknemers na de coronacrisis van toepassing zal blijven. Profiteert uw bedrijf al van de voordelen van een cloudwerkplek?

Het 5G-netwerk

Met het 5G-netwerk mogen we de voordelen ervaren die binnen het 4G-netwerk niet mogelijk zijn: snelle verbindingen, veel hogere uptime van het netwerk, meer veiligheid en korte reactietijden in de communicatie. Voor het Nederlandse bedrijfsleven wordt 5G gezien als key tot verdere innovatie, slimmer samenwerken en vergaande digitalisering. Ook de voordelen van 5G ervaren en uw netwerkbeheer uit handen geven? IT Support 4U staat voor u klaar.

Hyperautomatisering 

Bij hyperautomatisering worden technieken als Artificial Intelligence samengevoegd om te automatiseren wat voorheen niet geautomatiseerd kon worden. Nog altijd maken bedrijven gebruik van een IT die niet altijd even up-to-date, flexibel of goed verbonden is. Dat zorgt voor onnodig hoge kosten en inefficiëntie. Door automatisering van processen kunnen deze voordelen worden behaald. Het 5G-netwerk in combinatie met Artificial Intelligence zal een belangrijke rol gaan spelen.

Hoe kunt u als bedrijf inspelen op deze ICT-trends?

Als bedrijf zult u moeten inspelen op digitalisering. Kunt u daar hulp bij gebruiken? IT Support 4U staat voor u klaar om uw ICT up-to-date te houden en waar nodig aan te scherpen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Zodat uw bedrijf en werknemers aankomend jaar gemakkelijk, flexibel en productief blijven werken.

 

2022 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.