Hoe zorgt u voor goede databescherming?

Vroeger, toen er nog geen computers waren, was databescherming niets meer dan uw documenten veilig achter slot en grendel opbergen. Tegenwoordig is het allemaal niet meer zo simpel om uw data op en top te beveiligen. Maar juist in deze tijd is het van groot belang.

 

U heeft het vast wel voorbij zien komen; afgelopen maanden zijn er weer verschillende soorten cyberaanvallen uitgevoerd, waaronder zogenoemde ransomware-aanvallen. Deze aanvallen kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle bestanden op uw computer worden vergrendeld totdat er een bepaald bedrag aan losgeld betaald is. Bij de ransomware aanvallen gaan vaak, indien er niet betaald wordt, grote hoeveelheden aan data verloren. Als bedrijf wilt u natuurlijk zo goed mogelijk beschermd zijn tegen dit soort aanvallen. IT Support 4U kan u hierbij helpen.

 

Databescherming met Datto Siris 3

IT Support 4U biedt u optimale databescherming door het gebruik van het Datto Siris 3 systeem. Stelt u zich eens deze situatie voor; u heeft een goedlopende webshop maar door een ransomware-aanval wordt uw infrastructuur platgelegd. Dit betekent dat u de gehele infrastructuur opnieuw moet opbouwen en handmatig back-ups moet toepassen. Dit kost veel tijd en, in het geval van uw goedlopende business, kan het vele duizenden euro’s aan omzet kosten.

Met het gebruik van het Datto Siris 3 systeem beschikt u altijd over voldoende back-ups. Door het gebruik van image-based back-ups kunt u uw back-up rechtstreeks uit het SIRIS apparaat opstarten en verder gaan met uw business. U kunt back-ups inplannen wanneer u wilt en ervoor zorgen dat u altijd over de bestanden beschikt die u nodig heeft.

Over de veiligheid van uw back-ups hoeft u zich geen zorgen te maken. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van end-to-end encryption en hiernaast kunt u er ook nog voor kiezen om uw data lokaal nog een keer te versleutelen. Zo bent u er zeker van dat uw data altijd veilig opgeborgen is.

 

IT Support 4U helpt u bij het instellen en het in werking brengen van het systeem. Samen zorgen wij ervoor dat uw omgeving zo veilig mogelijk wordt gemaakt. Heeft u vragen over het systeem? Geen probleem, u kunt ons altijd bellen via 0162 727200 of een mail sturen.

Slachtoffer van een ransome-aanval? | IT Support 4U.
21 jun, 2022

Back-upoplossing voor ondernemers goud waard: ‘Opeens ligt je bedrijf plat’

Als ondernemer wilt u er zeker van zijn dat uw computer- en werkbestanden altijd veilig opgeborgen zijn.
Werkplekbeheer uitbesteden | IT Support 4U
12 jul, 2021

Hoe zorgt u ervoor dat uw werkplekbeheer in goede handen is?

Niks zo vervelend als apparaten of uw netwerk die het laten afweten op het moment dat u ze nodig heeft. Door goed werkplekbeheer zorg je ervoor dat de apparatuur op de...
21 jun, 2018

Bescherm uw data met een Office365 back-up

Databeveiliging is en blijft een belangrijk aandachtspunt voor bedrijven.
02 feb, 2018

Hoe kunt u datalekken voorkomen?

Wij geven tips over hoe u datalekken kunt voorkomen.
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.