Hoe veilig is uw digitale werkomgeving?

Uit het Nationaal Cybersecurity Bewustzijnsonderzoek van Alert Online blijkt dat zo’n 75% van de werkende Nederlanders zich weinig tot geen zorgen maakt over de veiligheid van hun digitale werkomgeving. De helft van alle ondervraagden geeft zelfs aan geen enkele kennis te hebben ontvangen over veilig online werken. Daarnaast blijft het vaak onduidelijk of de servers van bedrijven daadwerkelijk goed zijn beveiligd.

Het feit dat weinig mensen zich zorgen lijken te maken over de digitale werkomgeving steekt scherp af tegen het aantal mensen dat zich zorgen maakt over de digitale veiligheid in hun thuisomgeving. Met de huidige cyberaanvallen is bijna de helft van de Nederlanders er niet gerust op dat zij thuis veilig kunnen internetten. Slechts één derde geeft echter aan voorzichtiger om te gaan met online activiteiten.

 

Wat kunt u als bedrijf doen?

Het zorgen voor een veilige digitale werkomgeving is voor zowel uw medewerkers als voor uw bedrijf van essentieel belang. U wilt natuurlijk niet dat uw bedrijfsgegevens zomaar door iedereen kunnen worden ingezien. Naast een goed anti-virussysteem is ook een online-backup een noodzakelijke dienst voor ieder bedrijf. Op deze manier kunt u bij een cyberaanval te allen tijde uw bestanden terugzetten, waardoor essentiële documenten niet verloren zullen gaan.

Naast de juiste software is het ook belangrijk om uw personeel goed in te lichten over online veiligheid. Licht uw medewerkers dus goed in over de gevaren en zorg voor een veilige digitale werkomgeving.

Wilt u nog meer tips of bent u op zoek naar meer informatie over digitale veiligheid en online backups? Neem dan contact op met IT Support 4U! Wij voorzien u graag van een passend advies en de juiste software voor een veilige online werkomgeving.

 

2021 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.